Tuinieren in de kindertuinen

We beginnen aan ons zevende seizoen op de mooie locatie in het hart van de stad aan de Odeonstraat. Midden in de stad gaan we naschools met een groep kinderen aan de slag en er komen kinderen van basisschool Polygoon bij ons tuinieren. De stadsboertjes en -boerinnetjes van Polygoon werken elke maandagochtend in de moestuin.  Er wordt gewerkt van 9.30 tot 10.30 uur door groep 5. In het uur daarna werkt groep 6 in de tuin. Op de woensdagmiddag kunnen kinderen van heel Almere zich opgeven voor een tuintje. Voor hen is de woensdagmiddag gereserveerd en werken we van 14.30 tot 15.30 uur. Het 'harde' werk wordt beloond door het regelmatig oogsten van onder andere tuinkers, sla, andijvie, wortels, boontjes, courgettes, pompoen en kool. U zult verrast zijn door de hoeveelheid en de rijke smaak van de geoogste producten. De bloemen maken het compleet!

Bij de start van het nieuwe seizoen liggen er weer prachtige bedden te wachten op groene kinderhanden, om tot bloei te komen. We beginnen in april en stoppen eind september.  Op die manier maakt ieder kind een volledige moestuincyclus mee en leert zo over de verschillende gewassen maar ook over de rol van bijvoorbeeld insecten en vogels. De kinderen zaaien en planten, bewerken de grond en oogsten alles zelf, onder deskundige begeleiding en met kindgerichte uitleg. 

Helpt u mee de band tussen mens en aarde te herstellen? Voor €45,00 per seizoen geeft u uw kind de kans kennis op te doen, waar hij of zij haar leven lang wat aan heeft. Bovendien is tuinieren gezellig en lekker in de buitenlucht. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jacqueline Boudens op telefoonnummer 06 17 34 25 60, of mail naar info@kindertuinenalmere.nl


De spelregels

Een keer in de week komen de kinderen een uur in hun eigen tuintje werken. Daarbij is het de bedoeling dat de vader en moeders of andere begeleiders het tuintoneel verlaten, zodat de kinderen, zelfstandig en samen met de begeleiding, in hun tuin aan de gang gaan.

Op tijd zijn is altijd fijn. Iets eerder komen mag ook, dan kunnen de kinderen samen met hun moeder, vader of begeleider polshoogte nemen op hun tuintje. Wat is er gegroeid, hoe staat het er bij.

Kom je later of niet, dan horen we dat graag.

Vriendjes en vriendinnetjes meenemen mag alleen de eerste maand, aan het begin van het seizoen. Vanaf half mei is het niet meer mogelijk om tijdens de normale tuindagen, vriendjes of vriendinnetjes mee te laten tuinieren. Ons programma voorziet daar niet in.

In de oogstperiode zijn er plastic tasjes nodig  om de oogst in mee te kunnen nemen. Het is een goede herbestemming van plastic tasjes die je thuis hebt liggen. Je kan je oogst ook meenemen in een emmer die je van huis meeneemt. 

Één keer per jaar organiseren we een open dag voor vaders, moeders, opa’s en oma’s en andere belangstellenden. Er is dan heel wat te zien op de tuin en kunnen de kinderen zelf met kennis van zaken uitleg geven over hun eigen gekweekte groenten en bloemen.

We maken regelmatig foto’s op de tuin, die we op de website, of op onze facebookpagina plaatsen, of voor andere pr-kanalen gebruiken. Is er bezwaar, dan graag even melden.

Mochten er bijzonderheden te melden zijn, dan kan je contact opnemen met Jacqueline Boudens. Zij is bereikbaar op 06 17 34 25 60 of via de mail info@kindertuinenalmere.nl